αναζήτηση

Αναζήτηση στον χώρο αυτό

Security Enhancements in SQL Server 2012

Blog Post - Sun 08 Apr 2012 22:47

Ας κάνουμε μία αποτοξίνωση από τα BI post και ας πάμε να δούμε τι καλά έχουν έρθει στην ασφάλεια του SQL Server 2012. Αν και ο SQL Server εδώ και πολλά χρόνια είναι ασφαλής σε σχέση με τον ανταγωνισμό εντούτοις δεν υπάρχει εφησυχασμός στο product group καθώς το θέμα ασφάλεια είναι μια ατέρμονη πάλη με τους κακούς.

Tags:

How to change security mode on SQL Server without SSMS

Blog Post - Tue 10 Dec 2013 18:35

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο SQL Server υποστηρίζει δύο modes στο security του και αυτές είναι το Windows Authentication mode και SQL Authentication mode. Γνωρίζουν επίσης ότι μπορούν αυτό να το αλλάξουν μέσα από το SSMS κάνοντας δεξιό κλικ και επιλέγοντας Properties > Security tab και στο Server Authentication να επιλέξουν αυτό που θέλουν. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχεις SSMS όπως για παράδειγμα αν έχει κάνει install την express χωρίς αυτόν;

Tags:

Managing and Fixing Mismatched Security IDs

Blog Post - Wed 11 Mar 2015 09:31

Ένα από τα πολλά θέματα της καθημερινότητας ενός μάχιμου DBA είναι η διαχείριση των mismatched security id.


Get Security Permission Report for all users and objects in a database

Blog Post - Thu 04 Feb 2016 02:10

Σχεδόν κάθε μήνα έχω την χαρά να με επισκέπτονται διάφοροι επιθεωρητές που σκοπό έχουν να ελέγξουν την ασφάλεια των συστημάτων. Είμαι θετικός στην διαδικασία αυτή και επιθυμώ προσωπικά τον έλεγχο αυτό καθώς είμαι άνθρωπος και μπορεί κάτι να μου έχει ξεφύγει.


Viewing security permissions for a specific object in a database

Blog Post - Sat 06 Feb 2016 00:36

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζητάς άμεσα να δεις σε ένα συγκεκριμένο object σε μια βάση ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτό; H απάντηση σε αυτό το μικρό άρθρο


Get Security Permission Report for all users and objects in a database - Version 2

Blog Post - Thu 09 Jun 2016 11:14

Καθημερινά σαν DBA μου έρχονται πολλά αιτήματα που αφορούν την ασφάλεια των SQL Server instances και των database που αυτά έχουν. Ένα σύνηθες ερώτημα είναι να βγάλω ένα report για τους χρήστες με τις προσβάσεις που έχουν σε συγκεκριμένη database.


Microsoft SQL Server 2012 Security Cookbook

Book - Sat 22 Sep 2018 22:27

Practical, focused recipes for securing your SQL Server database,  Master the latest techniques for data and code encryption, user authentication and authorization, protection against brute force attacks, denial-of-service attacks, and SQL Injection, and more.  A learn-by-example recipe-based approach that focuses on key concepts to provide the foundation to solve real world problems

Tags:

Database owner Vs db_owner database role

Blog Post - Fri 29 Jul 2016 00:13

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το να είναι κάποιος database owner είναι το ίδιο με το να ανήκει στο database role db_owner. Η απάντηση είναι ότι δεν είναι, αν και σε πρώτη ανάγνωση έτσι φαίνεται. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο πρώτος είναι ο πραγματικός owner και μπορεί να κάνει τα πάντα στην database. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι όποιος είναι sysadmin στο SQL Server instance στην κάθε database "μπαίνει" σαν dbo, που είναι ο database owner.


Securing the Tabular BI Semantic Model

Resource - Sun 19 Aug 2012 00:00

This paper introduces the security model for tabular BI semantic models in SQL Server 2012. You will learn how to create roles, implement dynamic security, configure impersonation settings, manage roles, and choose a method for connecting to models that works in your network security context.


Security in SQL Server 2008 R2

SQL Night - Sat 18 Dec 2010 00:00

Η ασφάλεια των δεδομένων είναι κυρίαρχο θέμα στα σύγχρονα IT περιβάλλοντα καθώς αυτά αποτελούν περιουσία των οργανισμών και περιέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για αυτούς. Βασική εργασία, καθημερινή θα λέγαμε, των DBAs είναι να προστατεύουν αυτά από τους κινδύνους που παραμονεύουν. Σε αυτό το session παρουσιάζονται οι δυνατότητες και οι τρόποι που έχει ο SQL Server για την διασφάλιση αυτών.


Auditing Data Access in SQL Server

SQL Night - Sat 01 Oct 2016 00:00

Στο session αυτό παρουσιάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε στον SQL Server για data access auditing


Microsoft BI Authentication and Identity Delegation

SQL News - Sat 09 Mar 2013 00:00

From straightforward client/server designs to complex architectures relying on distributed Windows services, SharePoint applications, Web services, and data sources, Microsoft BI solutions can pose many challenges to seamless user authentication and end-to-end identity delegation. SQL Server technologies and data providers expect to use Windows authentication while SharePoint Server uses Web Services Security (WS-Security).


Microsoft BI Authentication and Identity Delegation

SQL News - Sat 09 Mar 2013 00:00

From straightforward client/server designs to complex architectures relying on distributed Windows services, SharePoint applications, Web services, and data sources, Microsoft BI solutions can pose many challenges to seamless user authentication and end-to-end identity delegation. SQL Server technologies and data providers expect to use Windows authentication while SharePoint Server uses Web Services Security (WS-Security).


SQL Saturday Night #14–SQL Server 2008 R2 Reporting Services Part II

Blog Post - Sun 29 Jan 2012 23:08

Η δεύτερη συνέχεια για τα Reporting Services. Σε αυτή θα μιλήσουμε για Security, Execution/Processing, Subscriptions και Administration.

Tags:

SQL Server 2008 R2 Reporting Services Part II

SQL Night - Sat 18 Feb 2012 00:00

Η δεύτερη συνέχεια για τα Reporting Services. Σε αυτή θα μιλήσουμε για Security, Execution/Processing, Subscriptions και Administration.

Tags:

4th SQL Saturday Night

Blog Post - Tue 21 Dec 2010 21:28

Σας έλειψαν το ξέρω, και εμένα. Αλλά από το τελευταίο έγιναν πολλά, IT PRO|DEV Connections 2010, έπεσε πολύ δουλειά και πολλά ακόμα, που δεν μου έδωσαν χρόνο να διοργανώσω ένα νέο. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Έτσι λέω να κάνουμε ένα το επόμενο Σάββατο 18/12/2010 την γνωστή ώρα 22:30 και με θέμα «Security in SQL Server 2008 R2»

Tags:

Using Window Functions in SQL Server 2012

Blog Post - Mon 21 May 2012 23:29

Πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά έχουν μπει στον SQL Server 2012. Όπως έχω πει και σε προηγούμενα post αλλά και στην πρόσφατη παρουσίαση μου στο 39o Autoexec event κάποια είναι δημοφιλή και ακούγονται συχνά όπως τα AlwaysOn Availability Groups, Auditing Enhancements, Security Enhancements κλπ. Δικαίως και είναι δημοφιλή. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα που δεν ακούγονται, κακώς κατά την γνώμη μου. Σε μερικά μάλιστα δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή. Ομολογώ ότι και εγώ σε κάποια δεν είχα δώσει και τόσο μεγάλη...

Tags:

Create a db_executor database role

Blog Post - Wed 21 Jan 2015 17:49

Επειδή το security στη database είναι αρκετά σημαντικό και πραγματικά δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία σε αυτό το σύντομο post θα σας δώσω ένα tip του οποίου η εφαρμογή ξεπερνάει το 99% των περιπτώσεων.

Tags:

SQL Server 2016 datasheet

Blog Post - Mon 04 May 2015 22:26

Σήμερα ο Satya Nadella , CEO της Microsoft στα πλαίσια του keynote του Microsoft Ignite ανακοίνωσε την έλευση του SQL Server 2016. Φυσικά αμέσως υπήρχαν και οι απαραίτητες αναρτήσεις στο msdn / TechNet όπου πλέον υπάρχει το datasheet για την νέα έκδοση και τα περιεχόμενα του είναι τα παρακάτω

Tags:

The Weather Channel

SQL News - Sat 01 Sep 2012 00:00

The Weather Channel needed to increase business insight, streamline reporting processes, and improve data control. In 2012, it implemented a flexible business intelligence (BI) solution based on Microsoft SQL Server 2012 to take advantage of Microsoft SQL Server 2012 Power View via a portal and virtual desktops. As a result, The Weather Channel saves more than 160 hours each month generating reports, improves security and control, boosts efficiency, and increases insight and agility.

Tags:

1 2 3 
help from us

Share it: