αναζήτηση

Αναζήτηση στον χώρο αυτό

Lesson: Backup/Restore in SQL Server 2008

Blog Post - Sun 14 Mar 2010 00:23

Βλέποντας μέσα από το forum μας διάφορες συζητήσεις σχετικά με το θέμα του μεγέθους του transaction log (T-Log) διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα θολό τοπίο γύρω από το θέμα disaster recovery (backup - restore) πάνω στον SQL Server. Πήρα την απόφαση να γράψω για αυτό το θέμα ώστε να το ξεκαθαρίσω μια και καλή διότι είναι τόσο απλό και τόσο δυνατό που είναι αμαρτία από το Θεό να παιδεύεται ο κόσμος.

Tags:

How to get useful info for SQL Logins

Blog Post - Tue 19 Dec 2017 15:47

Είναι γνωστό ότι στο SQL Server έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε authenticate users είτε με windows account είτε με SQL Logins (account).Για τα windows accounts η διαχείριση γίνεται μέσα από το Active Directory με τα tools που αυτό προσφέρει. Για τα SQL Logins πάλι έχουμε τα εργαλεία που ο SQL Server προσφέρει μέσα από το SSMS αλλά είναι στη φύση του DBA πάντα να θέλει το κάτι παραπάνω.


What is Log Block and Log Record

Blog Post - Sat 20 Jan 2018 16:36

Σε προηγούμενο άρθρο μου στο οποίο έγραφα για το τι είναι το Log Sequence Number (LSN) αναφέρθηκα σε δύο στοιχεία του transaction log. Τα στοιχεία αυτά ήταν το Log Block και το Log Record.


Rebuild / Recreate Transaction log

Blog Post - Fri 03 Aug 2018 23:37

Θα ξεκινήσω τα άρθρο μου αυτό τονίζοντας ότι όλα όσα θα αναφερθούν παρακάτω αφορούν εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις και αποτελούν την τελευταία σανίδα σωτηρίας. Επίσης καλό είναι να έχει γίνει και μια σχετική "προπόνηση" σε περιβάλλον δοκιμών ώστε να είστε σίγουροι για το τι ακριβώς κάνετε και να μην σας λούζει κρύος ιδρώτας.


Deal with Transaction Log Virtual Log Files to improve db performace, recovery time, replication and db mirroring performance

SQL Night - Sat 07 Jul 2012 00:00

Όπως γνωρίζουμε το transaction log είναι ζωτικής σημασίας τμήμα σε μια database. Υπάρχουν αρκετά tips & tricks τα οποία μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ώστε αυτό να είναι πάντα σε καλή κατάσταση και εφόσον αυτό ικανοποιείτε τότε και η database θα λειτουργεί απρόσκοπτα. Σε αυτή την παρουσίαση δείχνουμε πως ακριβώς δομείται το transaction log (VLFs) και πως αυτά τα VLFs επηρεάζουν το performance μιας βάσης σε διαφορετικές στιγμές της ζωής της.


Is it possible to run out of Log Sequence Numbers?

Blog Post - Wed 01 Sep 2010 22:15

Πριν από λίγο καιρό στο SQL Server Magazine διάβασα το παρακάτω το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον μιας και την απάντηση την έχει δώσει ένας άνθρωπος που τον έχει φτίαξει ο Paul Randal, απολαύστε το ...

Tags:

6th SQL Saturday Night–Intro Microsoft SQL Server 2008 R2 BI, Part A (Recording)

Blog Post - Fri 04 Feb 2011 00:23

Το recording του 6ου SQL Saturday Night είναι διαθέσιμο (~3 ώρες) ...

Tags:

3rd Saturday SQL Nights

Blog Post - Sun 07 Nov 2010 21:59

Ολοκληρώθηκε το meeting και το recording αυτού μπορείτε να το βρείτε στα παρακάτω σήμεια ...

Tags:

Why Max Record Length is 8060 bytes

Blog Post - Tue 11 May 2010 15:57

Σήμερα ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος μου έκανε μια ερώτηση. Η στιγμή που μου την έκανε ήταν δύσκολη και δεν είχα την άνεση να του την απαντήσω. Του υποσχέθηκα όμως ότι θα το κάνω. Έτσι αυτό το Post είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στο φίλο και συνάδελφο του οποίου η ερώτηση ήταν "Αντώνη διαβάζω μέσα από το blog σου ότι το μέγιστο record length που μπορώ να έχω μέσα σε μια σελίδα και κατά συνέπεια μέσα σε κάθε πίνακα είναι 8060 bytes. Όμως αυτό δεν μου βγαίνει με τα μαθηματικά.

Tags:

7th SQL Saturday Night–Recording

Blog Post - Tue 22 Feb 2011 22:43

Για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να είναι παρόντες στην ζωντανή παρουσίαση μπορούν πλέον να δουν την μαγνητοσκόπηση αυτής παρακάτω.

Tags:

8th SQL Saturday Night RECORDING

Blog Post - Sun 13 Mar 2011 12:36

...

Tags:

10th SQL Saturday Night Recording

Blog Post - Sun 17 Apr 2011 20:39

...

Tags:

Show Record fields in key/value format

Blog Post - Thu 02 Mar 2017 21:19

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις να δεις τα δεδομένα μιας εγγραφής σε αντί σε μια γραμμή σε πολλές γραμμές (μία για κάθε field) και δύο στήλες (σε μια λογική key/value).

Tags:

Πώς να καταγράφω τα events μιας database του SQL Server 2005 στο Windows Event Log

Blog Post - Sat 04 Jul 2009 19:06

Σήμερα το πρωί σε μια συνάντηση που είχαμε όλοι οι Έλληνες MCTs ένας συνάδελφος μου έκανε μια ερώτηση. “Θέλω να καταγράφω τα events που γίνονται σε μια βάση στο Windows Event Log γιατί θέλω να τα βλέπω από το MOM;” Η απάντηση σε αυτό είναι η παρακάτω, όμως θα πρέπει να επισημάνω ότι είναι για SQL Server 2005 μιας και στον SQL Server 2008 δεν υπάρχει η ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο μιας και υπάρχει build-in δυνατότητα την οποία υπόσχομαι να παρουσιάσω σε ένα άλλο μου post.

Tags:

Μεγάλο Transaction Log; Έλα να το μειώσουμε μέσω τηλεφώνου

Blog Post - Wed 03 Nov 2010 21:56

Αν και το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει και αναλύσει στο παρελθόν εντούτοις πάντα είναι επίκαιρο και πάντα έχει παραλλαγές. Σήμερα ήρθα αντιμέτωπος με μία τέτοια παραλλαγή. Φίλος και συνεργάτης την ώρα που ήμουν στο δρόμο για το γραφείο ( 7:00 πμ ) με παίρνει στον τηλέφωνο και μου λέει ...

Tags:

Ο θαυμαστός κόσμος του Transaction Log

Blog Post - Tue 09 Mar 2010 00:21

Σήμερα λέω να κάνω κάτι που ίσως να σας αλλάξει πολλά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το transaction log. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έχετε το πρόβλημα το transaction log να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και να φωνάζετε βοήθεια. Να διαμαρτύρεστε που η Microsoft κατάργησε την TRUNCATE_ONLY. Αλλά είπα ήδη πολλά, δείτε το video και θα εξηγηθούν πολλά. Αυτά και ελπίζω να σας άρεσε.

Tags:

Ο θαυμαστός κόσμος του Transaction Log

Web Cast - Tue 09 Mar 2010 00:00

Ένα web cast το οποίο όλοι πρέπει να το δουν για να καταλάβουν ότι πρέπει να παίρνουν και transaction log backup εφόσον έχουν full ή bulk log recovery model και δεν θέλουν να μεγαλώνει το transaction log. Αν το δουν θα σταματήσουν να αναρωτιούνται, αν πάλι όχι τότε…


How Memory-Optimized Database Technology is Integrated into SQL Server 2014

SQL News - Sun 11 Aug 2013 00:00

O SQL Server 2014 με το fully integrated in-memory database technology κάνει οptimize το performance σε OLTP workloads. Τι σημαίνει όμως “fully integrated”? Η απάντηση σε αυτό το post του product group


How Memory-Optimized Database Technology is Integrated into SQL Server 2014

SQL News - Sun 11 Aug 2013 00:00

O SQL Server 2014 με το fully integrated in-memory database technology κάνει οptimize το performance σε OLTP workloads. Τι σημαίνει όμως “fully integrated”? Η απάντηση σε αυτό το post του product group


Recover SQL data from a dropped table without backups using ApexSQL Recover

SQL News - Tue 17 Dec 2013 00:00

Υπάρχουν στιγμές που εκτελούμε ένα DROP TABLE statement σε μια βάση αλλα ούτε γάτα ούτε ζημία καθώς έχουμε ένα full backup και επανεφέρουμε αυτόν τον πίνακα (εντάξει θα έχουμε downtime και όλα τα σχετικά) και πάμε σπίτι μας και κάνουμε γιορτές. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό να γίνει είτε επειδή τα αντικείμενα (πίνακες, procedures, views κλπ) και τα δεδομένα της βάσης έχουν αλλάξει μετά την εκτέλεση του DROP statement είτε γιατί δεν έχουμε ένα σωστό backup στα χέρια μας τότε είτε πρέπει να σκάψουμε μέσα στα άδυτα της αρχιτεκτονικής του SQL Server και να είμαστε γνώστες αυτής και ιδιαίτερα του transaction log είτε πάμε σπίτι μας και φυτεύουμε μαρούλια είτε χρησιμοποιούμε κάτι που κάποιος άλλος έχει φτιάξει και σώζουμε την κατάσταση.


1 2 3 
help from us

Share it: